Sommar

Bonden kokar saft, påtar i trädgårdslandet, tittar när gräset och djuren växer och mjölkar kossan i hagen precis som den ”lilla lilla gumman” i Elsa Beskows saga.

Jag vet att jag har berättat förut att det inte är så lätt som i sagan att mjölka en lös ko i en hage. Jag trorinte att sagans ko hade en kalvsom stundvis skenade runt i hagenoch som kossantraskade efter. Sagans ko drackinteupp mjölken när gumman tittade bort eller sparkade ut spjannen. Den lilla gumman hade inte tre pojkar som körde cykel och hoppade och krachade och slogs utanför staketet och inte en minsta pojke som gick och skrek och undrade när pannkakorna skulle bli färdiga. Jag gissar också på att den lilla lilla gumman redan hade sylten klar till pannkakorna och inte skulle utgå från frysta blåbär.

Jag har helt glömt att gumman satt på en pall, det får jag prova imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 8 =