Det våras på farmen

Hej Blogg!
Nu är det vår på riktigt och bonden har fullt upp, det lammas och kalvas hej vilt, byggs staket och släpps ut nötter eftersom och räddas pellegrisar.

Vissa nötter är svårare än andra att få ut i hagen, minns ni hon som skenade när hon kalvade, hennes kalv är av samma typ. Vid utsläppet skenade kalven och hamnade i en annan hage än kossan, det tog bonden två dagar att få fatt på den och det slutade med att ko och kalv lyckligt återförenades i ladugården. Den skenande mamman är en Aberdeen Angus och förr i tiden hade den rasen lite dåligt rykte när det gäller temperamentet, bonden tycker att dom fortfarande verkar vara lite svårhanterliga.
En annan anguskviga kalvade ute i hagen idag och bonden skulle putta/bära/släpa upp kalven till ladugården för att den ska få vara där med kon i ett par dagar och bli lite tam och få öronmärken. Kossan gillade inte att jag tog kalven och ställde sig och fnysa och skrapa med frambenen som en tjur som förbereder sig för slagsmål. Jag var noga med att hålla koll på kossan och ha kalven mellan mig och henne. När vi närmade oss ladugården var kossan riktigt uppretad och jag tog kalven under trådarna och gick utmed staketet utanför hagen. När jag var nära dörren sa det brak och kon gick rakt igenom staketet och knäckte en stor stolpe. Jag fick lite brått och råkade fälla kalven som blev släpad sista metrarna och in genom dörren.
Till HP hade jag såklart sagt att jag bara skulle hämta en kalv och att det bara tar några minuter. Men det tog tid för kalven ville inte gå åt samma håll som bonden och när ko och kalv äntligen var på plats i ladugården så var jag tvungen att laga staketet.


Snälla kalvar som sköter sig vid hagbyte.

Barnen lär sig många nya ord på dagis, vid middagsbordet sa lillebror till mig:

-Han som åkte är din kärring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − åtta =