Nattkalv II

Hej Blogg!
Här ploppar det ut kalvar och lamm här och där och bonden har gjort ett impulsköp i Fellingsbro av det allvarligare slaget.

Fortsättning från häromkvällen:

Bonden hade kontaktat bondevänninan som ville komma och vara med på kalvningen. Hon sprang från bilen i sina rosa mjukisbyxor. Då reagerade HP och ringde mig för att fråga vad som pågår när han sett att någon sladdade upp på gårdsplanen och hoppade ur bilen och sprang.

Bondvänninan hade specsavers – ta två och få halva skärpan- som hon sa själv. Därför pressade hon glasögonen mot sina ögon för att se ordentligt. Till en början fotade hon på ingenting men senare när det hände saker glömdes fotandet helt bort.

Vänninan var ansvarig barnmorska och jag sa att hon bara fick tillkalla förlossningsläkaren som var jag i nödfall. Inte mycket mer än att två klövar stack ut lite hände på mycket lång tid och tillslut var det dags att ingripa. Barnmorskan undersökte att det var två framben och ett huvud som tillhörde en och samma kalv på väg åt rätt håll. Det var det och då sattes draglinor på frambenen och tillslut med mycket draghjälp kom kalven ut, den var så stor och tung och andades inte på en evighet kändes det som. Vi drog upp kalvens kropp på den liggande kossan och lät huvudet hänga på marken så att slem och vatten i andningsvägarna skulle rinna ut. Vi ruskade och masserade, nästan slog påkalven och retade den i näsan med halmstrån och rätt som det var började kalven att andas. Lyckan var stor.

Hur dom rosa mjukisbyxorna såg ut på natten när bondevänninan åkte hemåt får ni föreställa er själva, bonden undrar om dom någonsin kommer att kunna användas för att sitta i en soffa igen.

God Afton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − ett =