Kvällsotur

Hej Blogg!
Idag har bonden fått ett får på näsan, det är på förlossningsavdelningen det var dramatik som vanligt. En tacka skulle fångas in och hon försökte hoppa över mig men kraschade rakt in i mitt ansikte så det knakade.

Nu har regnet och gastroenteriten kommit hit, först ut är lillebror.

Lite före tio skulle bonden gå på en snabb kvällsrunda i vita byxor och HP:s mössa och stövlar för att kolla av läget på ko och tackBB. Innan jag kom in i ladugården hörde jag ett fasligt bäande, jag förstod att någon måste ha tappat bort sin unge. Lammen går ofta upp på foderbordet och busar eller lägger sig att sova och mammorna har svårt att hålla koll på dem. Men den här lammungen var som bortblåst och bonden letade överallt bland får, nötter och grisar, i personalrumet, i utgödslingens tvärkulvert, på logen och även ute fast det var mörkt och regnade. Det underliga var att lammet inte bäade fast jag letade i över en timme. Till sist hörde jag ett litet gnyende och det var lammet som gått in i en utgödslingsränna under fårboken som är överbyggd med brädlock och därpå finns en halvmeter hårt packad djupströbädd. Lammet måste ha krupit in för rännan är för låg för att den skulle komma in gåendes, bonden hämtade en gödselgrep för att starta utgrävningen………………………………………………………..

forts kan följa, men bondens laddade kolhydratförråd är slut efter fem lammningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 2 =