Påsk kalvar-DÖD och LEVANDE-

Hej Blogg!
Dagen började inget vidare för jag hittade en död kalv när jag skulle titta till kalvkossorna. Sent igår kväll såg jag inga täcken på att det var något på gång och nu låg en liten fin tjurkalv där alldeles stilla. Ingen fosterhinna över nosen det enda som var konstigt var att navelsträngen var hel och satt ihop med efterbörden som låg bredvid kalven.

Bonden ringde en bondekollega på påskaftonens förmiddag och frågade om han hade någon Påska kalv över. Visst hade han det och det var bara att komma över på eftermiddagen, ingen fulltecknad almanacka där inte.

Det blev tre snuttekalvar, två till den nykalvade och en extra till Ullis för bonden börjar bli lite trött på att handmjölka var eviga dag. Ullis blev som förvandlad när hon fick se den nya kalven och visade en helt ny sida, hon stångade in kalven i väggen flera gånger, som tur är har hon inga horn så det gick bra. Bonden fick göra en liten box i boxen och sätta in den nya kalven och Eva där. Ullis stod och blängde och fnyste och visade sitt missnöje.

Inte heller den nykalvade blev det minsta glad över de små söta adoptivkalvarna utan sparkade så det ven i luften. Bonden fick ta till lite hemliga metoder för att kalvarna skulle få sig en slurk mjölk, även dessa kalvar fick en egen box.

Grannen med nya gröna traktorn kom enligt traditionen med påskägg till barnen, solen lyste och snön smälte, bonden fodrade och ströade och allt var frid och fröjd tills svärmor ringde inifrån huset och sa…………………………..

Nya tag på adoptivfronten imorgon, nu ska jag gå och titta om det är någon mer kalv på gång.

God kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − sex =