Långliggare

Hej Blogg!
Bonden är så trött på kvällarna när det är kontorstid så det är inte klokt. Jag får skylla på baksmälla efter sommartidsinställningen eller på att jag kolhydratladdat för mycket inför lamningen som aldrig verkar börja.

Den ena fårgruppen har öppnat en dörr av misstag? två gånger och gått ut på natten. Andra gången det hände var igår och då var det en kall men solig morgon men gången innan var det snö. Tackorna stod snöiga på gårdsplanen och bäade och klagade. In i ladugården ville dom igen och det illa kvickt, alla samtidigt genom dörrhålet såklart. Inte lärde dom sig något av sitt misstag, inte en enda av dem eftersom dom gjorde om samma sak och ville sedan in igen. Går en så går alla det är så dom fungerar fårskallarna oavsett väder.

På dagis när man hämtar och lämnar kan man få höra ett och annat.
En liten flicka sa till en annan att nu måste vi skynda oss att leka för snart ska jag på semester.
Ett barn frågade mig om jag bor på samma plats som när jag var liten? Ja, svarade jag. Vad bra sa hen, då vet min pappa var du bor då kommer vi. Gör det sa jag, vänta bara lite tills vi fått några lammungar.
På dagis har jag också lärt mig att en långliggare är en husvagnssemestrare som kan vara ute redan till påsk.

God kväll

Efterlängtade typer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 6 =