TORGSKRÄCK

Hej blogg!
Idag har bonden, mormor, mellanbror och geten Ante varit på Julmarknad.

Ante verkade ha någon form av torgskräck då han stod längst in i hästtransporten likt en staty under hela dagen. Transporten hade bakluckan öppen med grindar runt och det var meningen att han skulle vara julbock och prata med kunderna, tomteluva var det inte tal om. Fotvården som han fick igår kväll för att han skulle vara fin var bortkastat då han inte lyfte en klöv från halmbädden.

Några skolbarn stod bredvid och sålde bakverk, jag hörde en av dem säga att det var värst vad det luktar här, det måste vara dom där julgranarna av träd. Jag tror det var geten som han kände lukten av.

Nästan alla tyckte att det var trevligt med en get på torget, några trodde att han var just en staty och några tyckte att han luktade illa. En man som skulle hissa ned flaggan på torget var riktigt otrevlig för att han tyckte att geten stod för nära flaggstången.

När Ante kom hem fick han livet tillbaka, han sprang och skuttade, stångades med Jowa, åt och drack som en get, låg i halmen och idisslade och verkade mer levande än innan sin resa till stan.

Tack för idag mormor och gettaxin.

Nu, mot Nobelfesten, God kväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 − fyra =