Fiskar och flugor, knivar och kalibrar

Hej Blogg!
Bonden har en ny elev som kom igår för att stanna här i två veckor, då menar jag bokstavligen stannar. Innan han kom ringde han och frågade om det fanns möjlighet att sova kvar, jag berättade om andra elever som pendlat med buss och det har fungerat bra, men jag sa att visst kan du stanna några nätter om du klarar kaos och trötta bråkiga barn på kvällarna. Nu har han flyttat in.

I dag när eleven skulle köra in ensilage med fodervagnen sa bonden att du måste ha hörselskydd för det låter så mycket, -det här är ingenting det låter mindre än mitt salongsgevär.

Framåt kvällen gjorde eleven kaffe men det räckte bara till honom, det var fel på måttangivelserna på bryggaren sa han. Bonden sa OJ det var inte bra för jag får ett hemskt humör utan kaffe, eleven kontrade med att han blir galen om han inte får skjuta.

Jag delade ut middagsmatslagningen till eleven och storebror, eleven föreslog flugor som har tre gånger så högt näringsvärde som kött enligt honom, men det slutade som tur var med tacos.

Eleven ska gå jakt och fiskeinriktning och jag får lära mig en hel del om knivar,kalibrar, utterskinn, kolvar, olika typer av körkort, man ska visst ha körkort för alla typer av fordon nuförtiden. Han hade dator med sig också men det mobila bredbandet fungerade inte så bra här men då kopplade han enkelt upp sig via mobilen.

En sak till, han jobbar mellan sju och fyra för det har dom sagt på skolan, det sa han när jag tyckte vi skulle skriva i stalljournalen igår kväll, vips så gick han och la sig fast klockan bara var lite över nio. Nu ikväll hade han glömt arbetstiderna och vi drack kaffe och åt After Eight då klockan passerat åtta och gjorde lite pappersjobb och hade riktigt trevligt.

Eleven konstaterade att en nöt äter mer än 50 fiskar och att att grisar är riktiga svin ( han fick se en gris som spydde och åt upp spyorna). Vi börjar prata om fiskodling och kom fram till att den ena urinbrunnen som inte används här på gården skulle kunna användas till fiskodling. Eleven berättar om en man i Norrland som odlar omkring 200 fiskar varje sommar i en liten konstgjord damm, fiskarna äter han upp själv.

Dagens lärdomar
– En nöt äter mer än 50 fiskar
– Fisk köper man i kubik
– Flugor har tre gånger så högt näringsvärde som kött ( fast det tror jag inte på)

Eleven har tillåtit att jag skriver om honom här, bara så ni inte tycker att jag är en S-S(se förra inlägget)
Jag glömde kameran som jag lovade er igår, det får bli imorgon, God kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =