Får och palt

Hej Blogg!
Idag har det varit en lång men bra dag här, mycket folk har passerat gården. Först kom en vän förbi och anmälde sig till arbete, iallafall så uppfattade jag det så. Först fick hon kaffe och sedan fick hon högtryckstvätta färdigt i stora fårboxen och strö halm, storebror hjälpte också till.

Sedan kom en bondens egen marknad kollega för att hämta gödsel till sina vitlökar, med sig hade hon man och två barn.

Efter det dök 80-taggarna upp för att kolla hur det går med utmockningen i fårboxen och anmäla sig till att jobba på tisdag, dom har alltid framförhållning och fullbokat schema. Med sig hem fick dom storebrors cykel som är trasig. Minns ej om jag berättat för er att mellanbror fick sin cykel på måndagen efter den misslyckade cykelshoppingen för ett par helger sedan.

När fårboxen var ströad och klar gick jag och storebror och vännen för att hämta fåren utan vallhund, jag får erkänna att jag inte hade så höga förväntningar på att vi skulle lyckas. Jag gick före med en hink med mat och de andra fick vara hundar, det gick kanon och alla får följde med hem. Så nu grannar och förbipasserande är det slut med får utanför staketet på stubbåkern.

Sedanklämde jag inen tur med hästeninnannötternaslukat upp all mat och det var dags att börja om med utfodring i ladugården. Under tiden spelade storebror fotbolls VM med grisarna, en gris sköt utanför boxen så bollen hamnade hos fåren som inte verkade det minsta sportintresserade.

Alldeles nyss ringde Tjammo och sa: du kan aldrig gissa vad jag gör. Hm bakar gissade jag på men rätt svar var att hon gjorde palt, jag hoppas att jag också är uppe klockan tio och gör palt när jag är 85 år.


God kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 2 =