Morgonstund, skörd och mjölkning

På vardagarna får man nästan dra upp våra barn på morgonen men när det är helg går dom alltid upp tidigare än på vardagarna.Så är detfast dom får vara uppe längre på kvällen och alltid lovar att ta sovmorgon.
Den här morgonen hände något ganska osannolikt. Vid sjutiden hittade jag storebror vid skrivbordet med flitens lampa lysande, han gjorde matteläxan eller rättare sagt försökte göra färdigt hela boken. I vanliga fall så är det hemskt svårt att få honom att göra en enda sida i boken men nu hade han gjort säkert tjugo sidor helt själv och det gick inte att stoppa honom.

På dagen hade mellanbror en kompis här och tillsammans skördade dom majs, pumpor, olika sorters bönor och chili i flera timmar. Skörden körde dom med småtraktorerna och lastade av i glasverandan, tiden gick fort. Kompisen tog med sig majs hem för att äta och bönor för att ha som utsäde till nästa sommar. Tänk att många barn är så intresserade av att odla.

På eftermiddagen åkte bonden till grannen för att ta hand om hans mjölkkor. Korna tittade undrande på mig som dom brukar men verkade lite slöa och inte så hungrigaoch låg och sov när jag kom, kanskekorna haft en vild fredagskväll. Mjölkningen gick bra, inte en enda maskinsparkades avoch bonden tog med sig en spann mjölk hem. Nu kokas tomtegröt av mjölken och bonden tänker på en annan risprodukt, gissa vilken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − tio =