Dagens fångst

Hej Blogg!
Idag har bonden fångat in djur, resultat blev fem får och sju grisar. Att få fast grisarna var särskilt bra för dom har varit mer utanför än i hagen på sista tiden. Grisarna kan ödelägga stora ytor på kort tid och självklart gräver dom upp där man minst vill det. Nu finns det bara en lösspringande gris kvar, den försökte jag lura in i hästtransporten precis innan det var dags att hämta barnen på eftermiddagen. När tiden rann ut gjorde bonden en chansning och kastade sig över grisen och hängde fast i ena bakbenet, grisen sprattlade och stretade bort från transporten och jag försökte ställa in trynet mot transportrampen, kampen höll på en stund men det slutade med att grisen sprang iväg och bonden stod(låg) kvar leripackad.

Igår kväll var det fårjakt i mörkret hos Vet då min guldtacka blivit sjuk, den historien kanske jag kan ta imorgon.

Förresten konstigt att ingen undrar vad jag sköt häromdagen?

Nu är bonden trött, god kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =