Lite om eleverna och bondens nya hår

Hej Blogg!
Eleverna är inne på sin andra vecka och vi har fått en hel del bra saker gjorda. Idag fick eleverna erfara vad en lös ko kan göra med en nytvättad gång om hon kommer lös.
Första dagen på praktiken var båda eleverna inne på att bli bönder, men på den tredje dagen bara den en, och nu har jag inte vågat fråga.

En mobil har tappats i halmen och återfunnits, djur har motats hit och dit,det har fångats, matats, mockats, och kläder har blivit skitiga och bussar har missats. En sak som jag funderar på är att eleverna insisterar på att ha matlåda dom verkar inte vilja inta bondens hopkok, det gick dock bra med bondens råvaror vid skörden förra veckan när dom själva var kockar.

Idag har bonden fångat en granne i hästtransporten, vanligtvis är det grisar och kalvar som fångas.

Framåt kvällen åkte mellanbror och jag för att hämta några kalvar och med kalvarna i släpet(grannen var utsläppt) åkte vi till Tjammo en stund. Vi åt kvällsmat och provsmakade kakor och skorpor till ett kommande kalas. Sedan spelade vi Fia och Tjammo försökte göra en insats med bondens tova som hon kallade förskräcklig. Det slutade med att hon hämtade en fin fluffig och gråhårig peruk som hon tryckte på mig, gissa om någon märkte att jag hade ny frisyr när jag kom hem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 8 =