Halva grisar och ännu en onsdagskväll med Vet

Det blev kastrering av den halvvilda Highland Cattle kalven och ett par andra i kväll. Det gick åt två jackor så att det skulle bli ”kväller” och lite påfyllning av sövmedel innan det blev någon ordning. Mamma HC som har hemskt långa horn och ser lite opålitlig ut låste vi fast i regeln innan vi började med att fånga kalvarna i ett hörn av den stora boxen. Kalvar som föds ute på bete blir lätt ganska vilda och att bara få in dem i ladugården är en flerstegsprocess. Skönt att det är fixat nu och tack Vet.

Idag har jag och praktikanterna städat i silon och fixat med dräneringen och meningen var att vi skulle plasta in silon, men så långt kom vi inte innan tiden var ute för dem.

Imorgon innan vallskörden drar igång har jag lite kvar att fixa. Det är några grisar som börjat rymma och behöver buras in. Grisarna tar gärna en strömstöt i ryggen och springer skrikande rakt genom staketet. Idag såg lillebror att det var grisar ute och jag frågade om det var smågrisarna, nej det är dom halva grisarna svarade han. Tänk vilket bra svar för dom är faktiskt halvstora.
Imorgon bitti måste jag även plasta färdigt silon och ta ner delar av en hage där maskiner ska fram.

Jag hoppas att det blir en bra dag imorgon, God Kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =