Fälld bonde

Idag har fåren rymt igen och bonden har kört stopp i utgödslingen, misslyckats med att starta ventilationen i ladugården, ströat med rundbal hos grisarna, fått två hästar skodda, sålt lite kött och en kattunge(hon som skulle ha den menade att man måste betala en symbolisk summa för annars betyder det olycka).
På kvällen har bonden först misslyckats och sedan efter att ha ringt in en(två) goda grannar lyckats fånga kalvarna i kofällan.
Ja bonden åkte för att vittja kofällan och det höll på att sluta illa. Jag åkte dit precis efter en regnskur och som jag trodde stod kalvarna inne i transporten och gottade sig. Utan att dom märkte något tog jag en fårgrind och kastade mig fram för att hindra dem från att gå ut, men dom fick panik och hoppade över grinden och bonden som blev något mosad och fick handen i en konstig vinkel, vidvinkel?
Sedan försökte jag mota dem själv utan framgång och efter ett tag drog jag en livlina och ringde grannen, då gick det lätt.

Tack grannen för att du alltid ställer upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + fem =