Aptitrunda med kattmat

Hej Blogg! Med hjälp av HP och barnen klarade bonden av ”aptitrundan”men det var kämpigt att ladda om efter lördagens marknad. Det var svårt att gå upp i ottan för att ställa allt i ordning och jag fick för mig att ingen skulle dyka upp vid tio på en söndag utan att jag säkert hade lite mera tid på mig.

Fem i tio ringer telefonen som jag glömt inne, HP får göra en vägbeskrivning. Bonden är då i full fart med att göra en provisorisk skylt för den riktiga hade jag helt glömt att hämta ut.

Bonden sprang med varor till kyldisken och visningsdjuren var inte riktigt ihopsamlade när folk började droppa in. HP och storebror tog på sig uppgiften att hämta den tama tackan med lamm för att ha till visning. HP agerade van fårtämjare och kom gående med fåret som hade grimman spänd uppochned som en bur över huvudet. Ögonen tittade ut igenom buren, det kanske inte låter så roligt men det såg hemskt roligt ut.

Under dagen kom en jämn ström av besökare och det var riktigt roligt. Bonden fick säga stopp! Först tittar man på djur till några besökare som dök ned i kyldisken bland korvar och lammkotletter direkt när dom kom.

Några godbitar från dagen:

– Bonden säger varsågoda nu finns det kaffe i termosen och äppelkaka, det var bara det att pumpen fattades.

– Fy f__! Vilken god flädersaft, våran buske har vi eldat upp.

– Den här är precis som jag, söt och stark, säger en man. Men lilla gubben det var länge sedan du var det svarar kvinnan.

– Någon upptäcker en ganska färsk halskotpelare i närheten av trädgårdslandet och funderar över vad det kan var, bonden säger att det är kattmat.

Hoppas du blir sugen på en aptitrunda nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − elva =