Forts. Lördag

Bonden är lite långsam så här kommer fortsättningen på lördagskvällen.

Dagen är aldrig slut för att bonden kommer hem från marknaden, det är inte bara att gå in och lägga sig på soffan. Så är det såklart inte om man har barn och har varit borta en hel dag men om man lägger till gård och djur blir det än värre. Just nu finns en hel del djur som behöver skötas, kalvar lamm och några konvalescenter, bland annat en ko som ordinerats simträning(just det har jag inte fått till ännu).

När jag och mellanbror som varit med på marknaden kom hem visade det sig att ett sällskap varit här på Aptitrundan som är ett arrangemang som vi ska vara med på nästa söndag. Aptitrundan är som den välkända Konstrundan fast med mat istället. Sällskapet hittade hit helt utan skyltar, HP tog duktigt på sig uppgiften att valla runt dem. Dom fick se 300Kg:s suggor, Ante och Jowa , nötterna och hästarna var långt borta och på logen satt visst en katt i arrest (en liten bur, vem hade stängt in den?), det såg inte så bra ut enligt HP.

Det var inte bara främlingar som HP fick dras med under dagen utan smågrisarna kom till trädgården en annan väg än den bonden byggt igen med trådar hit och dit i mörkret. Vilken tur att inte besökarna fastnade i trådarna för bonden hade ordnat med ordentlig ström.

Storebror hjälpte mig med djuren och grishagslagningen under kvällen som slutade först när det blev helt mörkt. Den här gången förstärkte vi grisarnas befintliga hage men det uppstod ett litet problem, vi byggde ut griskultingarna ur hagen.

God kväll


bild tagen med mobil går visst att ladda in här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =