Bonden kokar saft och ringer med skitkrakar

Nu kokar jag saft av vinbären och jag tror att det blir saft den här gången. Häromdagen fick jag ringa in Tjammo(min 85 åriga farmor) för att rädda saft som blev till kräm och inte gick att sila.

Man ska verkligen inte tro på allt man läser på nätet men det vet ni säkert. I receptet jag googlat fram stod det att man skulle krossa bären för att få ut saften, innan bären var krossade var köket helt nedstänkt och sedan blev det 2 dl saft av tio liter bär.

Tjammo låter inget gå till spillo (men hon bidrog starkt till den slutgiltiga ödeläggelsen av köket), hon räddade stora delar av saften och resten tog hon hem för ytterligare ursaftning. Hon sa att nästa gång jag tänkte koka saft skulle jag ringa in henne innan jag började så ikväll när jag skulle sätta igång vid tiotiden ringde jag, det var såklart för sent.

När Tjammo är här händer alltid något kul, förra gången behövde hon låna telefonen och jag försökte förklara att hemtelefonen fått haveri så att man inte hör något i den och att pengarna var slut i mobilen. Jag sa att mobilen måste tankas och det gör man via internetbanken, nu var farmor inte med i svängarna. Lugna dig så fixar jag det snart sa jag och tog fram dosan till internetbanken och började knappa på datorn. Då tog hon upp dosan och sa:

-Det var en riktig skitkrake till telefon du har!

Tack för den farmor, det ger lite perspektiv över elektronikutvecklingen…..

God Kväll, nu återgår jag kanske till bloggsemestern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + tjugo =