Det är bara att…

Idag blev lillebror upphämtad för att åka hem till kusin Nisse och leka. Jag tänkte att det kunde passa bra för då skulle jag kunna slå några fler ”flugor i smällan”när han skulle hämtas framåt kvällen.

Några får med lamm går i en hage hos kusinen och nu räcker inte betet längre så dom tänkte jag hämta samtidigt med lillebror och varför inte ta dagens dopp i havet. Plocka lite vinbär hos mormor som inte är hemma kanske också skulle vara en bra ide, det behövde handlas lite också.

Jag fick med mig mellanbror och HP som var lockad av ett bad i havet. Innan vi kom iväg skulle jag bara hämta hästtransporten som varit på renovering, ta ut saker ur den, halma, ta med lockbete och en grind för infångning. Det tog lite eller mycket tid innan vi kom iväg.

Vi var tvungna att tanka och när vi äntligen närmade oss havet började det regna och klockan var redan mycket. HP och mellanbror släpptes av vid vinbärsbuskarna och jag åkte för att hämta lillebror och fåren. Jag blev bjuden på kaffe och ostbågar och så var det dags att lasta. Lammen ville inte följa med och fick fångas och bäras in, en tacka gick till grannen och smakade lite i trädgården.

Lillebror och jag och fåren åkte för att hämta bärplockarna. När mellanbror skulle hoppa in i bilen upptäcks att jag glömt den andra bilbarnstolen i kusinens bil . Tillbaka efter stolen och nu började det bli svårt att hinna till mataffären innan tio. Jag släpper av HP vid ingången 21.57 och han kommer in som tur var och fåren bäade och klagade från släpet.

Jag föreslår ett tröstdopp på hemvägen i vår vanliga sjö men nu vill ingen bada längre.

När vi nästan är hemma frågar jag lite försiktigt om det går bra att jag kör en liten avkrok för att lämna fåren i grannens hage som behöver betas. Det är bara att släppa av dom säger jag som vanligt. Sedan när jag redan svängt av säger jag att det värsta som kan hända är att jag kör fast på gärdet med bilen och vi får gå hem. Men i så fall är det bara att dra loss bilen med traktorn imorgon.

Lillebror sover, det är mörkt ute, bilen är fullastad med badkläder och mat och bär. Jag kör ut på gärdet och det är blött men det lutar lite nedåt fram till hagens grind………………………………………………………………

Jag ska försöka att inte bjuda familjen på en helkväll imorgon.
God natt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + tolv =