Älgen, Hästen och Stolen

Bonden har högtryckstvättat i ladugården och på kvällen tappat fattningen och slagit sönder en stol, tog sedan en ridtur med dåligt samvete och blev jagad av en älg. Ringde Tjammo som berättade om när hon slog sönder kaffekoppar och om en gång när hon besökte någon och köksbordet var borta, det var sönderslaget.

Det hela urartade när barnen bråkade om några ärtor som en av dem odlat. Dom skulle ha fått jordgubbstårta men det slutade med bråk, man vill väl men ibland blir allt bara fel, idag var jag en usel mamma.

Min häst är stor och mörkbrun och älgen var en fjolårskalv som kom springande rakt över ett gärde och rakt mot oss. Hästen blev rädd och tvärstannade och blev alldeles stel i kroppen, jag kunde känna och nästan höra hur hästens hjärta slog. Hästar är flyktdjur och jag ställde in fören i riktning motsatt mot hemåt och tjoade på älgen…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 5 =