HÖG TRYCK

Storebror kom hem och berättade att flera i personalen på skolan hört på radio om fåren som gick hem förra veckan. Tänk att fåren nästan hittade hem och gick rätt under motorvägen för att komma ned på gamla riksvägen, skulle vara kul om någon som mött dem skrev en kommentar. Jag visste faktiskt inte att får kunde hitta hem det sägs ju att får inte är särskilt smarta. Men dom är smarta på sitt sätt men det tar jag i en annan blogg.

Eleven har återkommit och idag börjat tvätta ur plansilon med högtryckstvätten inför vallskörden. Bonden har lite svårt att släppa ifrån sig tvätten när sladdar och slangar är ihopfixade för att högtryckstvätta tycker bonden är roligt och när man tvättar i en ladugård eller silo ser man resultat direkt. Även traktorn fick sig en välbehövlig tvätt och snökedjorna också innan dom hängdes in i maskinhallen. Eleven smörjde/fettade traktorn och lastaren också, men vad gjorde bonden? Jo lite allt möjligt och försökte dirigera eleven när hon körde traktor.

Bonden försökte starta sin mest använda maskin under sommarhalvåret men den hostade bara segt och ville inte, vad tror ni att det är för en maskin? Den äter trådar och vill ha ett särskilt bränsle?

Lite uppföljningar:

-Bonden fick skjuta upp deklarationen, TACK skatteverket, så nu kommer jag göra lite varje kväll fram till den 15 juni.

-Dunken var lammet som hoppade genomen glasrutai stallet(inget blodspill).

-Robottjur är en tjur som har egenskaper som är särskilt bra för att hans döttrar ska passa att mjölkas av en mjölkrobot.

-Beautyboxtjur är en tjur som ger vackra döttrar som är framgångsrika på utställning.

-Hawaiikorv får ni fundera ut själva men jag tror det har något med köttmängden att göra.

God kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =