TILL EMOL

Jag och lillebror har varit på fältvandring med LRF och efterföljande grillkväll. Det pratades mycket gödningsmedel och besprutningsmedel och lillebror var helt ointresserad för han är ju ”okologisk” som han säger, hamburgare och rabarberpaj gillade han dock.

På vägen upp till gården fick vi mota en kalv som hamnat i fel hage och fixa en läckande flottör *.

Nu packar jag inför årets första marknadsdagsom ärimorgon och det blir nog en sen natt för bonden. Den som spar hon har gäller som vanligt.

Döden har än en gång besökt gården.

*En flottör är en anordning som flyter i en vätska. Flottören är på ett eller annat sätt förbunden med en fast punkt och funktionen är att förmedla information om vätskeytans läge i förhållande till den fasta punkten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =