PÅ RYMMEN

Hej Blogg!
Idag har det hänt en hel del trots att bonden hade tänkt vara ute i stormvindarna med den onda halsen och öronen så lite som möjligt. Jag hade tänkt att det här var en utmärkt dag för kontorsarbete.

Efter dagislämning och innan kaffe knackade det på dörren, det var en vänlig människa som körde upp till gården för att meddela att det var en kalv på vägen. Strax därpå ringer grannen som har fått påringning om en kviga på vägen jag går ned och där går en stut i vägkanten och betar, in med honom och jag kontrollerar staket ochström.

Samme granne har några av våra får i en hage hos sig och har bett mig hämta ”Patrik Sjöberg” för att hon är jobbig och eventuellt några till för att betet vuxit dåligt. Efter kaffet hämtar jag Patrik och co men lämnar två får med lamm.

Väl hemma lastar jag av fåren och kopplar av transporten och då ringer grannen med gröna traktorn: -Det går två får med lamm i backen vid stora vägen mellan våra gårdar. Suck, nu har dom två som jag lämnat kvar stuckit tänkte jag. Går ut och kopplar på transporten tar med lockbete och åker dit.

Jag går ut och lockar på dem med hinken och dom springer rakt mot mig och på långt håll ser jagatt en av dem är minilammet som föddes som trilling och inte kunde äta själv på flera dagar, minns ni honom? Det lammet har redan gett mig en massa extrajobb. Det här var verkligen underligt för dessa fem har också varit utlånade till ett ställe som ligger minst åtta kilometer härifrån och det är en motorväg i mellan.

Fåren hoppade snälltin i transporten och vi åkte hem. sedan skickar jagett SMS till fårhusse där borta som ser ut så här:

Hej! Hur går det med fåren?

Svaret kom ……………………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 9 =