SN-bollen och HLR

Igår var vi på SN-bollen och det blåste och var jätte kallt så nu har bonden fått tillbaka förkylningen som aldrig hann försvinna med full styrka. Den spelande brodern var nöjd och glad trots ett svagt resultat. Mellanbror var mest intresserad av vad man kunde inta(mat och dryck och godsaker) på området och lillebror ville gå till bilen och åka hem.

Efter fotbollsturneringen for vi på god och trevlig grillmiddag. Väl hemma såg jag genom köksfönstret att en av baggarna i hagen utanför lammade. Det var såklart ingen bagge utan en tacka som jag inte trodde var dräktig. Jag gick ut och tittade och bara huvudet stack ut och halsen såg väldigt lång ut. Tackan ville inte ha hjälp utan skenade i hagen med lammet hängandes, det tog en bra stund att få tag på henne och lammet gick inte att rädda.

Att lammet inte kom ut berodde på att frambenen som ska följa med huvudet ut låg bakåt.Samma fellägeharinträffat en gång tidigare menden gången gick lammet att rädda trots att det verkligen såg dött ut. Huvudet var alldeles uppsvällt och tungan blå men det gick att blåsa liv i lammet och efter några dagar såg det normalt ut. Så gör alltid hjärt lungräddning om ni stöter på någon som verkar död!

Idag har vi ägnat oss åt att så i trädgårdslandet, det blev solrosor, squash, gurka, sallad, tomat, bondbönor och tobak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + elva =