…Is there anyone out there who can hear me? …

Hej Blogg! Nu är det dags att sparka ut sig till lammen en sväng. Det är några som behöver hjälp att äta. När jag kommer in kan jag bjuda på en bild om det är någon vaken?

Kl 00:11
Vad glad jag blir att det finns ett par stycken som vill ha blogg. Hoppas ni varit ute på kvällarna, det är kyligt och en fantastisk stjärnhimmel.

Igår blev det mera harvning och bonden körde upp en stor sten som hamnade mellan traktorn och harven, jag vågade inte köra framåt för att riskera harven och bakåt för traktorn. Jag drog en livlina och ringde kollegan som satt på ett annat gärde. Han kom i sakta mak i grävmaskin och trodde visst det var ett berg jag bestigit med hans ekipage och han såg säkert ett totalhaveri framför sig. Han backade och trixade lite och så var det klart, det var inget sa han.

När man harvar kör man med en stengrep på lastaren som man plockar stenar med och det helst i farten, man sänker ned den lagom mycket och fiskar upp utan att ta med för mycket jord. Det är inte helt lätt då motorhuven skymmer sikten och några av greparna är sneda på grund av på körning av markfasta stenar.

Det ena gärdet jag harvade låg utmed villatomter och jag tror dom tänkte ”bonn_ _ _vel måste du köra som en jojjo och damma på oss på påskafton” när dom vinkade glatt till mig. Förr har det hänt att äldre personer(du får själv gissa kön) fixat mystiska saker i gärdeskanterna när jag kört balpress, kanske väntat på någon form av haveri eller annan dramatik. Det har skarvats slangar och trimmats med sax i åtskilliga timmar, eller så är det deras normala göromål och jag bara fått för mig att en tjej bakom ratten är exotiskt.

Här ser ni lammens lekplats, gissa vad det är? själv trodde jag när jag var liten att det var en pansarvagn som byggts för att skrämma grannarna. Det är svårt att fånga den fartfyllda leken på bild, när man kommer nära kommer lammen av sig och blir nyfikna, eller går in och diar och sover.

I natt åkte jag taxi i Paris och jag betalade gladeligen två tusen för en liten bit, jag var så lättad av att ha funnit det jag sökte så jag brydde mig inte om att chauffören blåste mig. Förra veckan kom en lugn flodvåg uppför backen på grusvägen när jag satt i köket och drack kaffe, vattnet stannade vid ladugårdsplanen och inget förstördes. Nu ska jag gå och drömma något bra för imorgon har jag en svår sak framför mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fyra =