AVLIVNING del 1

Den döde var en sjuk stut, han har varit liten och klen för sin ålder sedan han kom till gården. Han hade drabbats av en böld, troligen en inflammerad lymfkörtel. Sedan fick han sår i munnen på ena sidan och hade svårt att äta, veterinären sa att det bästa är att avliva djuret.

När jag gick och funderade på hur jag skulle göra det rent praktiskt för jag trodde nog att jag skulle klara det den här gången dök grannen med gröna traktorn upp. Bra att du kom jag behöver lite hjälp sa jag och gav honom en kogrimma. Sedan hämtade jag bultpistolen och skotten som jag gömmer för mig själv så jag måste leta.

Jag är specialist på att avliva djur rent teoretiskt och den som jag ber om hjälp får sig en plågsam lektion innan avlivningen. Jag provskjuter i en platta, en gång provsköt jag i en huggkubbe och det var inte så lyckat för själva metallstången och med den hela pistolen fastnade. Jag berättar exakt var man ska skjuta och vikten av att pistolen hålls rätt mot djurets huvud, var man trycker av hur man laddar om osv. Jag är en riktig pina men ingen har någonsin sagt –gör det själv om du är så d-vla bra på det! Tack för at ni har överseende med mig.

Klockan är mycket, fortsättning följer, god kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 10 =