Jordbruksstöd

Hej Blogg!
Jag sitter här och knappar lite på SAM-internet, det handlar om ansökan om årets jordbruksstöd. Det går snabbt att ordna med ansökan men sedan blir jag lite nojjig och väntar in i det sisa med att skicka in, jag är rädd att jag missat något och kommer på det lite senare. Det är ganska mycket som står på spel jag tror inte någon lantbrukare skull överleva utan stödpengarna och det är verkligen synd att systemet är uppbyggt på så vis. Mer pengar för produkterna vore det rätta!
På jordbruksverkets hemsida är det nedräkning till den här viktiga dagen och det finns jour-telefon för den som inte kan ringa på dagen. Jag brukar själv ringa in för att kolla av några oväsentliga punkter, jag tittade in på öppettiderna och det är landets länsstyrelser som får turas om med jouren. Dom har tydligen haft kvällsöppet från den 14 mars, först till åtta på kvällen och nu till 22 i några dagar och sista dagen som är den 31mars till 24. Jag kanske ska prova att ringa lite innan tolv på skoj och fråga hur man loggar in, nej det kanske inte skulle uppfattas som roligt av den som svarar, men jag kan inte låta bli att tänka på Hassan.

Idag har jag kört ut sista lasset med ensilage från silon så nu blir det enbart utfodring med rundbalar. I natt hade Otto gjort ett hårt jobb med en bal som låg på logen utan plast. Hon hade ätit något i balen och rivit ut strån så den såg ut som den hade en kalufs. Otto är bra på att själv hitta för mycket mat hon tänker inte det minsta på figuren. Jag trodde att hon skulle ha blivit bantad över vintern men hon äter allt hon kommer över, hennes viktuppgång började i sommras när hon gick och åt fallfrukt timme ut och timme in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =