Skallöst ägg och foderbyte

Hönsen värper som aldrig förr och idag när jag skulle plocka ägg och stack ned handen i redet ryckte jag snabbt tillbaka den.Den inbyggda föreställningen av hurett äggska kännas gav en blixtsnabb reaktion och jag tittade ned i redet istället.Där lågett ägg utan skal bara hinnan höll ihop det, ägget är förvånansvärt hållbart för alla har klämt och känt på det.
Min farmor berättade om när hon en gång för länge sedan hade problem med stora råttor som till och med åt upp ägg. Råttgift hade lagts ut och en råtta hade lagt sig för att dö i redet när hon kom för att hämta ägg. Hon stack ned handen och kände något stort mjukt och varmt, hua, det kanske var det jag
hade i bakhuvudet när jag ryckte upp handen.

Traktorn är som ny efter att Moffa for iväg till en traktorskrot utanför Linköping och hämtade en servopump som suttit på en militärtraktor. Tänk att militären använt samma traktor som jag, undra vilket år dom slutade med det. Jag vet att Moffa avskyr att meka men han kan om han vill, och nu ville han, pumpen blev monterad och motoroljan utbytt. Nu hoppas jag att traktorn klarar sig ett bra tag.

Fodret i plansilon är nästan slut så jag har börjat lite smått med backup systemet som innebär att man spjutar rundbalar och hissar upp med ett lyftblock i rälsen. Muttern i spjutet hade rostat fast och bondens enda nyckel nr 24 var försvunnen. Men ni vet nog vid det här lagret att allt går, balen blev hissad och nötterna blev nöjda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =