Jag är en idol

Barnen sover, tomaterna är sådda, brödet är bakat och traktorn är som ny igen.

I helgen ska kusin Nisse komma och sova över, vid middagsbordet pratade jag och barnen om när han ska komma. Mellanbror saatt han tyckte fredag var bäst för att han ville inte dela lördagsgodis med en till.

Jag är lite av en idol för kusinen och jag misstänker att förväntningarna på helgen är höga. Här får ni ett inlägg som jag lånat från hans föräldrars blogg.

Här hemma leker vi med Lena. Lena kör traktor mest hela tiden. Vi har 4 Lena hemma hos oss i olika färger. Lena är av märket Playmobil och hennes traktorer också. Lena har halmbalar som ska lastas på och av hela dagarna. Syskonen bråkar ibland och vill då ha samma Lena. Så här ser gröna Lena ut:

Lenafixeringen börjar nästan bli sjuklig. När vi läser saga måste “bonden” sagan handlar om bytas ut mot “Lena”. Om man läser det som står blir man strax tillrättavisad.

“Bonden har mycket att göra. Nu ska han ut och köra”

måste ändras till:

“Lena har mycket att göra. Nu ska hon ut och köra”.

Förresten hände en smärre katastrof häromdagen. O kastar in ena Lena till Soffi (hunden). Soffi amputerar strax ena benet på Lena utan att tänka på konsekvenserna.

Numera kallas denna Lena för “Legless Lena” av både far och son i familjen. Vet inte hur många gånger idag som jag har fått frågan var Legless Lena är. Herregud jag har väl annat att göra än att leta efter en enbent Playmobilgubbe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =