Tre sockerbagare

Igår eftermiddag var tre sockerbagare i farten här i huset, det bakades bullar och chokladbollar och konflikterna duggade tätt. Mjölet yrde, pärlsocker och kokos fanns överallt och alla ville göra allt. När det var klart var det ingen som orkade äta bullar men chokladbollar var desto populärare.

På morgonen hade chokladbollarna utsatts för plundring, någon av bröderna hade halverat antalet och till och med glömt en chokladboll utanför skålen, en hög med kokos hittades i hörnet på soffan. KATASTROFEN var ett faktum.

Idag har Otto gått ut och det hör till ovanligheterna, hon håller mest till i ladugården och på logen. Men idag tassade hon ut för att äta upp fasanens mat på gårdsplanen och nu när jag tänker efter vet jag inte om hon kom in igen. Jag ska nog gå ut och titta så hon inte står och grymtar utanför logen.

En sockerbagare här bor i staden,

han bakar kakor mest hela dagen.

Han bakar stora, han bakar små,

han bakar några med socker på.


Kvällen slutade så här för lillebror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 4 =