Kafija, Kaffi, Kahvi, Kofe, Kawa, Kafe, Kaffee, Kave, Kafei, Kaufee

När jag började med bonderiet bestämde jag mig för att dricka kaffe, jag tyckte att det hörde till att ta kaffepaus. Jag såg framför mig kaffepausen vid höbärgning i Emil i Lönneberga filmen, men det är ju inte precis så man bärgar hö nuförtiden.

Jag tänkte att det måste vara något alldeles speciellt med kaffe eftersom så många i hela världen dricker det. Jag hade tidigare druckit kaffe lite då och då men aldrig tyckt att det var speciellt gott. Jag kämpade på med kaffedrickande och visst har det blivit trevliga pauser som tenderar att bli lite väl långa ibland, men riktigt gott har det aldrig blivit.

Nu till dagens problem – inget kaffe= huvudvärk och ett hemskt humör+ att ingenting fungerar i ladugården, utgödslingen faller i delar, bonden halkar på isen och tjurarna slåss.

Vem sägs ha druckit 50 koppar om dagen när han levde på 1700-talet? När man påpekade för honom att kaffe är ett långsamt verkande gift sa han:

-Det tror jag visst, för jag har druckit det i 65 år och är inte död ännu.


Du negerpojke, behåll ditt kaffe! Och du, svenska flicka, drick du den goda vita mjölken. Kampanjtext (1934) från Föreningen Mjölkpropagandan.

Bonden vill tycka om kaffe men tycker bättre om mjölk.

God afton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =