Muskross svar

Hej Blogg!
Jag kom precis in från ladugården efter att ha kört upp mängder av foder för att underlätta för imorgon. Rälsen fungerade utmärkt trots isbildning.

Jag blev så glad när jag fått så många roliga kommentarer, själv tänkte jag att båda har is på rälsen men problem med tidtabellen, urspårningar mm. stämmer ypperligt!

När det gäller muskrossningen så hade de flesta svarat rätt, C, stänger av och hämtar katten. Någon var helt övertygad om att jag krossade mössen, men det vill jag absolut inte min fasa skulle vara att en mus fastnade och inte dog direkt.
Första gången musdilemmat uppkom stängde jag av så fort jag kunde och flera katter var i närheten, jag tog upp en katt och satte den på krossen. Det sägs att katter inte tar möss man ”ger” dem men det stämmer absolut inte, kattan tog två på bråkdelen av en sekund.

Men jag ropar inte alltid på katterna oftast stänger jag bara av och tänker en mus är ingen mus, men stämmer det egentligen? En mus =5-10 kullar/år och 3-13 ungar/kull, kan jag få en snygg ekvation på det?
Det sägs att möss och råttor inte finns i närheten av varandra så kanske möss är bra på sätt och vis. Min farmor berättade en gång om råttor som åt upp äggen i hönsgården.

Förresten Ottos Mammor och Mormor, Otto sköter sig så där nu i Juletider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =