Piper nigrum

Att gå till ladugården med lillebror och mellanbror istället för att röja upp efter gårdagen var en befrielse. Djuren var på plats och blev glada när vi kom sent. Djuren blir alltid glada när man kommer det spelar ingen roll om man tar sovmorgon. Det måste vara en egenskap som skiljer människan från djuren, dom blir nästan ännu gladare om man är sen och för vilken människa gäller det? Grisarna är särskilt bra på att uttrycka sig och avger nästan glädjetjut när man dyker upp.

Har man lyckats med middagen om man får dessa frågor efter maten? Själv tvivlar jagpå det.

– Odlar du svartpeppar?
– Det är älg va?

Nej det var egenproducerad lammstek tillagad efter eget recept!

Juldagskvällen har ägnats åt avgipsning med morakniv och tång, ska försöka berätta mer om gipskalven imorgon för bonden är så trötter.

God kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =