Djuren talar inte

Djuren kunde inte tala idag som det sägs i sagorna men öppna grindar gick bra.

Idag har det varit en mycket bra dag på alla plan trots ett litet missöde i ladugården som bonden inte lät förstöra humöret.

När jag klev in på logen såg jag först en fryst koskit, skit betyder att någon är lös och fryst betyder länge, frågan är hur fort en koskit fryseri minus 15 grader? är det någon som känner till ekvationen?
När jag tittade mig omkring så var en halmbal ordentligt utspridd, en plåt på fodervagnen nedstångad, en elkabel utringlad över golvet, skotkärra vält och gafflar och skrapor huller om buller. Mitt på stora foderbordet låg bovarna en stor vit tjur och en lite mindre. Jag sa God Jul på er också och motade in dem och röjde upp det värsta.

Igår körde jag in mängder av foder för att det skulle gå lite fortare i ladugården idag och det gjorde det verkligen, det flöt på och jag kom in precis när Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul började.

Jag har inte sett Kalle på jag vet inte hur många år ändå tror jag att barnen ska se det som en slags julens höjdpunkt. Även Karl Bertil Jonssons Julafton tror jag att dom ska uppskatta.

När jag var liten var Kalle ankas jul nästan det enda tecknade som fanns förutom Tom & Jerry och det är klart att det var mer exotiskt då.
Jag försökte titta med dem och satt och sa tyst, kolla nu koncentrera er, inte helt lätt/rätt med tre barn på 3, 5 och 7 år som väntar på tomten.

Hur ska dom förstå och uppskatta meningar som:

Karl-Bertil Jonsson

• “Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar.”
• “Jag tog undan paketet och gav det till en fattig”

Tyko Jonsson

• “Ska du lukta på glöggen, pojke?”
• “En synnerligen god jul tillönskar jag dig, min välartade son!”
• “Stackars man. Har ser nog också på TV. HÅLL TYST!”
• “Jag har närt en kommunist vid min barm!”
• “Sa och sa! Det var ju MIN tallrik!”
• “Det var ju en Herrans nåd att inte den kom fram. TYST! Jag ser på TV!”
• “Fattar du vad du har gjort!? Du kan åka in på anstalt för det här!”

Jag tvingades ge upp och inse att det inte betydde något för dem idag men kanske nästa gång.

Julmaten däremot kör vi med olika teman och i år blev det helstekt kalkon, skinkan var såld, att laga kalkon var lättare än jag trodde.

Tillbaka till Julvinet, Goder Afton igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 6 =