Stasad gris III och Muskross

Jag greppar hammaren och smyger mot halmhögen, gräver försiktigt fram grisen och slår till mitt i planeten lagom hårt, nejdå så var det inte.

Nej jag använde inte banen utan klon, fiskade upp gummibandet och lyfte, grisen skrek och sprattlade, barnen kom springande. Först försökte jag dra gummibandet mot bakdelen, men bukfettet satte stop för det. Jag lyfte rakt upp så grisen hängde lodrätt och sprattlade sig ur och landade i halmen, smet iväg inåt ladugården smågrymtande. Man säger TACK ropade jag.

Nu tänkte jag testa hur bra ni känner bonden?
Vad gör bonden i den här situationen som uppstår på gården titt som tätt.

Spannmålskrossen krossar mat till grisarna, vete och korn blir till gryn/mjöl. Ovanför krossen finns en lagringsficka som töms ned i ett fat/ tratt med höga kanter ovanpå självakrossen. När spannmålet tar slutar i fickan brukar det följa med en eller flera möss ned i uppsamlingsfatet , vad gör bonden då?

1. Stänger av krossen och räddar musen
X. Kör klart=krossad mus
2. Stänger av krossen och hämtar katten

Nu önskar jag minst 10 förslag, god kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =