Bonden och telefonen

Bonden har tappat bort sin mobil telefon, modell stenålder. Telefonen stängdes av i fredags kväll för att inte bli väckt av någon om barnen mot förmodan skulle ta sovmorgon på Lördagen. Barnen gick upp klockan sex och telefonen försvann spårlöst. I vanliga fall brukar jag ringa till den för att hitta den vilket händer nästan varje dag, men nu var den ju avstängd. Efter ett par dagar började det kännas att den är svår att vara utan.
Telefonen är mycket skamfilad och luktar inte gott, knapparna fungerar dåligt. Ibland börjar den pipa och bli helkonstig vid laddning, man måste då ta ut batteriet en stund och starta om för att få kontakt med den. Det här med knapparna är ett stort problem när man ska lägga till en ny kontakt i telefonboken, man måste gå igenom hela telefonboken och sedan släppa i rätt ögonblick för att stoppa på ”lägg till kontakt”. Kontaktens namn blir sedan en förkortning ofta helt utan anknytning till personen. Att man ringer personer av misstag pga knapparna händer också.

Kanske jag ska unna mig en ny telefon, de fyra senaste är ärvda.
Tänk om jag hade en modern telefon och kunde ”live” blogga från ladugården det vore häftigt.

Nu ska jag leta vidare för imorgon ska jag ut på vägarna igen. God kväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + fyra =