Monster Tractor

Igår när Gödselutköraren inte kom lämnade han sin monstertraktor med jättelång gödselspridarvagn kvar, var tror ni han ställde den? I vägen såklart, han tänkte att min traktor skulle kunna köra förbi här till vänster.

Jag ringde och frågade var nyckeln fanns, hittade den inte, ringde igen, hittade. Maskinägaren verkade något orolig att jag inte skulle ha koll på kraftöverföringsaxeln ( axel mellan traktor och släp) när jag backade. Jag och mellanbror som var hemma för att jobba lite klev in i monstertraktorn och han var lyrisk. Jag tittar runt och det fanns inget som liknade en växel och jag hittade ingen handbroms, men en sån här modern traktor säger säkert till om man glömmer något? Jag flyttar på en pytteliten spak med olika lägen. Traktorn kör framåt mellanbror blir rädd att det inte ska gå att stoppa ekipaget och både han och jag ser framför oss hur vi kör genom staket och nedför ko-backen, men det var såklart inga problem. Det fanns en annan större spak som jag trodde var föratt öka fartenframåt, steglös växel eller vad det kallas, men detta var vad som hade hänt såg jag när vi klev ut. Hoppas inte traktorn fick några men.

Det här är fram på traktorn, hydralarmar? Här under en bild på lastmaskinen som används för att fylla vagnen.


Sedan jobbade vi lite med gödselberget på logen. Otto har flyttat in på logen permanent nu och bor intill en halmbal. Mellanbror har koja till höger och till vänster i halmen skymtas grisen.

Hemligt meddelande till 80-taggare : Gninkcom åp gadnåm ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 1 =