DANSKEN

Ja, det er mig der er dansken, ham med den glubske hønsehund og border collien der ikke vil jage med får. Jeg har lovet bonden at skrive lidt om mine ture i det svenske, så det vil jeg gøre med en 9 timers maraton i frisk erindring.
Når man kører 9 timer i bil med ens far har man tid til at tænke over hvad man skal skrive i et sådant indlæg. Nu vil nogen af jer sikkert indvende, at når man kører bil så snakker man sammen, men lad mig forklare hvordan vi kører bil. Jeg sidder bag rattet, og min far sidder ved siden af og kommenterer alt mellem himmel og jord, det kan være farven på de andre biler, mængden af vildt ved motorvejen, hastigheden vi kører med eller noget helt fjerde. Jeg indfletter et ja engang imellem, og så er vi begge glade og tilfredse. Et fast ritual når vi kører til Sverige på jagt er, at når min far ser det første træhus udbryder han ”de er nu fantastisk flotte, husene i Sverige” Jeg har forsøgt at indskyde, at når han nu synes det, hvorfor byggede han så ikke et træhus da de byggede nyt, men min far er udstyret med selektiv hørelse, så kommentaren forbigås i stilhed. Eller også er det sådan, at han øver sig på at snakke med svenskerne vi møder, det foregår omtrent på følgende vis: Vi ankommer til Nyköpingstrakten og bliver mødt med spørgsmålet ”Är inte det jobbigt att åka så långt?” hvorpå min far smiler, nikker og siger ja. Det er hans indfaldsvinkel til alt hvad der bliver sagt, så et godt råd til jer der møder ham, spørg om I må få 1000 kr, han svarer garanteret ja.

Skal man være mere alvorlig, er det nu dejligt at have en hobby, man er fælles om. Og kan man lide vidstrakte vuer og herlig natur, er Sverige stedet at besøge. At indbyggerne er søde og rare og altid hjælpsomme gør ikke sagen værre, så vi kommer med garanti igen, også selv om man bliver sat i arbejde så snart man viser sit ansigt på Skena Gård. Når man selv er bonde i sin fritid, så ved man hvor rart det er når der er en ekstra hånd til at hjælpe, så Lena, frygt ikke, vi skal nok give en hånd med næste gang vi har vejen forbi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =