Kalvhämtning

Idag har jag hämtat kalvar från en sommarhage och använt metoden ”äta sig in i transporten och hinna hem innan dagishämtning” metoden. Jag backar in någon meter i hagen, ställer upp några fårgrindar, lägger ut mat och väntar. När kalvarna ätit sig in i transporten smyger jag fram och stänger snabbt som blixten. Åker hem lastar ur och tillbaka igen, det började bra med två lass med tre kalvar i varje, sedan var det bara två kalvar kvar och tiden tickade. Det är alltid dom svåraste djuren som blir kvar till sist, jag var realistisk och gav upp och ställde kvar transporten och åkte till dagis. Hoppas jag hinner hämta upp kalvarna imorgon.Igår
Igår morse när jag skulle skjutsa till dagis och skola var vi i sista sekunden som vanligt. Jag startar bilen och oljelampan lyser, onej, hur illa är det? jag drar en livlina och ringer en vän samtidigt som jag kör upp till logen. Jag får svaret att traktorns olja funkar, jag trampar genom leran med sommarskor, häller i olja och kommer för sent….

Guldet blev inte till sand idag heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 4 =