Tering

Barnen har alltid sagt tering istället för orientering och vissa ord vill man inte rätta för att det är så gulligt. Ett annat exempel är cykelklister, cyklister alltså.

Igår var det jag och barnen som skulle sköta korvförsäljningen och reklamen för gården på teringen, det gick bra och vi fick hjälp från olika håll, TACKAR för det. Jag hade lite svårt att hålla ordning på barnen som tyckte att detta var bättre än julafton. Lillebror ville gå till skogen och kissa för att det var kul flera gånger. Mellanbror gick och köpte kexchoklad så fort jag inte såg, han tyckte det var fantastiskt att det fanns att köpa i fårhagen. Storebror sprang mini-knat(bana för barnen där man följer snitsel) säkert åtta gånger, var banan för kort eller var det priserna han var ute efter? Alla får nämligen pris i miniknat. Mellanbror sa när orienteringen började lida mot sitt slut att jag skulle vakna honom tidigt imorgon också för att gå på tering.

Vilket arrangemang det här med orienteringstävling, mycket att tänka på, parkering, dusch, sjukvård, toa, mat och mycket mycket mer, att bara göra banor sätta ut kontroller, provspringa, jag blir trött av tanken. Jag måste erkänna att orientering är en fantastisk sport som kan utövas av alla åldersgrupper, alla är glada och det är ingen som klagar på småsaker, inga höga krav på dusch och toalett kan jag lova. Jag hann inte ta någon bild på toan när den var i funktion, ni får föreställa er. Förberedelserna för orienteringen har tagit dagar, säkert veckor med pappersarbete, men oj vad snabbt det gick att plocka ihop, nu finns bara leran kvar.

Idag: Mitt i kvällsmaten knackade det bestämt på dörren, djur som rymt tänkte jag. –Hej vi mötte en gris i skogen när vi skulle rasta hunden. Jag åkte med grishittaren som var en granne en bit bortifrån och vi mötte hans fru och dotter och Otto en bra bit upp i skogen. Jag förklarade lite snabbt att hon är Stockholmare och har inte rymt förut, hur lät det egentligen? Otto joggade hemåt jag tror hon varit på svamptur men nu ville hon hem och det var bara för mig att hänga på. Jag hoppades på att barnen skulle vara i säng när jag kom in, men nej….
Grishittaren hade hört att någon pratade i högtalare i helgen och trott att det var en annan granne som riggat upp och talat inför valet. Jag tyckte det var lite kul, undra vad han tänkte? att grannen blivit hel galen och pratade i högtalare rakt ut i skogen kanske? sedan hade han konstaterat att det var jag som höll fest i två dagar med mängder av bilar på gärdet, och parkeringsvakter?,då kan man snacka party.

Glöm ej läsa förra gästinlägget det var galet kul tycker jag.
God kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 6 =