Kontor och Lillebrors klokheter

Hej blogg!

Bonden har kämpat med diverse pappersjobb i flera dagar och blev helt ledbruten och snurrig. Tillslut försökte bonden logga in på banken med ett personnummer som började på 1877 och kunde inte förstå varför banken nekade.

Moffa kom förbi och sa att bonden klarat sig riktigt bra för att vara från 1877.

Lillebror säger ofta kloka saker och sa appropå ingenting att :   – om man inte får dit slåtterkrossen så får man säga jävlar!

Så nu vet du det blogg, god kväll!

Läs mer

Kullerbytta och norrsken

Hej blogg!

Mycket har hänt och torkan har slagit hårt mot farmen. Bonden har tvingats slakta fler nötter än vanligt. Ladugården är under ombyggnad och den gamla utgödslingen har dömts ut av expertis. För första gången finns ved inför den kommande kylan och då gick den vattenmantlade gjutjärnspannan i köket sönder. Så som vanligt är det mer eller mindre kaos på farmen men det beror förstås på hur man ser det. Bonden försöker se det hela från den positiva sidan, prövningar är bra och leder ofta till utveckling.

Bonden har precis snubblat över en gräsklippare som en av sönerna flyttat på i mörkret och gjort en kullerbytta, hällt ut två hinkar ärt och tittat på norrsken.

God kväll blogg!

Läs mer

Tvärstopp i avlopp

Hej blogg!

När plattsättaren idag kom tillbaka till farmen möttes hon av en liten överaskning i nya badrummet. Nu har  olika metoder använts för att lösa det lilla problemet utan resultat. Någon som har ett supertips på hur man kan göra?

Bilden är tagen efter en stund när det blivit lite värre. Det slutade med totalstopp och ingen toa i huset går nu att använda.

Det är så trevligt att ha plattis här och lillebror tycker också det. Han sa: jag tycker om Julia och räven. Förut har han sagt att han inte tycker om räven för att hon äter hönor. Efter en förklaring att räven har hungriga små rävungar i lyan som behöver mat så hade han tänkt om.

God kväll blogg!

Läs mer

Ottos mamma och vårbruk

Hej Blogg! Styrfarten upprätthålls så bra att bonden inte haft tid att skriva något.

Mingrisen Ottos populära och trevliga mamma är här och styr upp med badrummet som har varit under renovering sedan i höstas. Hon är så eftertraktad att en tvinspelning hörde av sig på eftermiddagen och frågade om hon kunde vara med klockan 19. Hon svarade på sms att hon var långt bort och inte kunde. Då fick hon ett meddelande tillbaka, funkar 19.30?? Vi skrattade åt den komiska framförhållningen. Skulle hon kasta sig iväg från den grönskande gödsel och äppelblomsdoftande farmen för att få synas i tv, nix.

Bonden vårbrukar och njuter av våren och värmen. Gissa gärna vad det gula och vita är som växer i bakgrunden på bilden? God kväll

Läs mer

Bonden har fått uppstånd och kossorna är i det gröna

Hej blogg! Det har varit en häktisk tid för bonden och någon deklaration har inte varit att tänka på. Så idag rang bonden i vanlig årlig ordning till skatteverket för att be om lite mer tid till deklarationen. Först fick man prata med en röst som sa beskriv ditt ärende: Jag skulle vilja skjuta upp deklarationen. Datorn förstod precis och frågade: vill du söka anstånd med att lämna deklarationen? Javisst, och så kopplades det till handläggare. Du har köplats 11 och betjänas av 9 handläggare och någon sekund senare svarar en Emil som frågar om jag vill ha uppstånd? Det blir tyst i luren en stund och sedan skrattar båda.

Kossorna utom dom med yngsta kalvarna har gallopperat ut på bete och på fredag ska förhoppningsvis fåren skjutsas ut. Bonden börjar se ljuset och nu gäller det att hålla styrfarten och inte hamna i sommarläge för snabbt.

Grannen med gröna traktorn har äntligen fått tillbaka sin traktor.

Följ gärna bonden på instagram: skenagard

Gissa vad kalven gör?

A post shared by Skena gård (@skenagard) on

God kväll blogg!

Läs mer

Vår

Hej Blogg!

Det är både vårigt och körigt på farmen. Bondens traktor drabbades av kopplingshaveri och blev stående i några dagar. Grannen med gröna traktorn som brukar rycka ut när det krisar är fortfarande traktorlös, hans traktor har drunknat säger lillebror. Bondbrudens traktor är också krasslig så det fick bli nästa bonde, hönsfarmaren som fick rycka in. Tre glada mekare hjälpte till att dela traktorn i två delar och byta koppling. Nu är traktorn nästan som ny.

I veckan har det också varit mycket kontorsjobb med jordbruksstödsansökan.

Idag har det varit en härlig vårdag på farmen. Det här fötts åtta lamm, märkts kalvar, trampat ner tulpaner, ströats, fodrats, skapats gödsel, grillats och odlats lite.

God kväll!

(mer…)

Läs mer

Soppa

Hej blogg! Bonden och Vallningsfröken Vette och Bondbruden skulle hämta mat till hönapöna. Det började med att bonden klämde Vettes tumme när släpet skulle kopplas. Bondens bil var torr i tanken och vi åkte till byns obemannade tankstation. Där stod en man med en dator kopplad till stationen och sa att det inte går att tanka. Det var inte bra så bonden, jag kör på ångorna och var glad att vi kom hit. Hur länge kan det ta? Ingen aning svarade han och vi åkte vidare på ångorna. Efter en stund hördes en dov duns och en till. Då kom bonden ihåg tanklocket på taket. Vi åkte tillbaka till stationen och reparationsmannen såg suckande ut.  Vi körde sakta och letade i diket tills Vette hittade locket, bonden såg dock ett rör samtidigt och sa att det bara var ett rör och körde vidare en liten bit. Locket hade gått i två delar på rätt längd och gick att använda. Nu for vi efter hönsmat och fortfarande utan bensin. När vi kom fram hade Bondbruden fastnat med fötterna under det något lösa sätet i den trånga bilen, som tur var hade hon stålhätta. Fortsättning följer kanske…

Idag har det sprutat ut lamm på farmen och bondens traktor har drabbats av ett haveri. Det var vårigt och lerigt och odling växthuset har också hunnits med.

God kväll

Läs mer