Så många olika kök jag haft här

Hej kära läsare!

Hoppas ni har det bra. Själv har jag dragit på mig influensa men börjar sakteligen känna mig bättre. Sen jag flyttade hit för sex år sen har jag ändrat i mitt kök ett antal gånger. Konstigt nog har jag inget foto på hur det ser ut nu men det kan ni ju få se vid ett senare tillfälle. Som ni ser går ju alla köksbilder i samma lantliga stil iallafall.

 

Dessa lampor ovanför köksbordet älskar jag. De är i fattigmanssilver och är dansk design.

2

Här har jag en äkta grislampa ovanför bordet. Den finns inte längre kvar. Nu har jag en likadan fast blå. Detta är fotat vid juletid.

3

En skolplansch med olika kålsorter hade jag här. Samma bord som ovanstående bild.

5

Oj! Detta är nog den första köksinredningen då jag flyttade in. Vilken skillnad mot de övriga bilderna. Men det lantliga temat håller i sig. Fräscht!

6

Hörnskåpet ser mycket äldre ut än vad det var. Ett vanligt hörnskåp i furu från 90-talet som jag målade om och patinerade för en äldre look. Här har jag en svart pinnsoffa och två stolar med armstöd.

7

Och så inhandlades ett gammalt slagbord från 1800-talet. Snyggt men opraktiskt så det sålde jag. Möbler är ändå bara död materia så det är egentligen ingen större förlust. Bordsskivan är en vacker kontrast till allt det vita.

8

Fick ett gammalt månbord av min väninna. Det har jag fortfarande kvar men står nu i vardagsrummet. Det kommer jag inte göra mig av med iallafall. Här var det nytapetserat också.

9

Månbordet med iläggsskiva i. Och där var de danska lamporna tillbaka igen…hihi. Ombyte förnöjer.

11

 

Ett äldre skåp lämnades in av en kund för pimpning. Det är ju det jag gör bäst. Personligen tycker jag dessa är gräsligt fula i materialet. Men…

12

…det råder jag bot på.

13

Kunden ville även ha text samt nya beslag. Och titta vilken skillnad det blev.

14

 

Vad kan man gör med denna gamla, fula brevlåda?

15

Måla kanske…?

16

Joråsåatt! Gjorde texterna i Adobes program Illustrator och målade på dem. Inspirerades av en gammal engelsk brevlåda.

17

Härlig patina blev det. Eller vad tycker ni?

18

Antingen kan man ha den inne…eller ute. Någon intresserad kan höra av sig till mig (inka@savitt.se) så textar jag även ert efternamn samt lackar den.

21

Det var allt jag hade att bjuda på idag kära vänner. Kom nu ihåg att ta väl hand om varandra.

namn header

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 17 =