Vad har du för perspektiv?

Idag fastnar jag för en rubrik i tidningen om våra mest utsatta medborgare. Jag har upprepade gånger ställt frågan hur man ens kan komma på tanken att vårda unga flickor med vuxna män. Det kanske beror på vilket perspektiv man har på en verksamhet.

Nu verkar det som att unga flickor inte bara behöver oroa sig för andra patienter.

En hyrläkare på psykiatriska enheten i landstinget Västmanland anmäldes för sexuella inviter till patienter. Någon månad senare arbetade han inom psykiatrin i landstinget Sörmland. Nu är han anmäld igen för sexuella inviter.

Vi kan inte ha en verksamhet som fungerar på det här sättet. Men jag återkommer på temat senare. Idag tänkte jag skriva lite om olika perspektiv.

En av de större miljöförstörarna i Nyköping är E4. När vi lyssnar på alla som talar i katastroftermer att utan koldrivna bilar dör Sverige, så är det ett perspektiv. Kör vi på motorvägen så märker vi inte att vi passerar vattendrag fulla av liv. Vem talar för det livet? En fisk eller en bäver har ju ingen rösträtt…

Så jag tog en promenad igår och tittade lite på hur vattenavrinningen från E4 går direkt ut i vår å. Jag är varken fisk eller bäver men så här ser E4 ut underifrån. Det är också ett perspektiv..

Men förutom denna smutsiga bullrande vägar som vi lär få leva med så är det vackert utmed vår fina å. Ofta när jag är ute och promenerar dyker det upp en sång i min hjärna. Så jag tänkte du kunde få höra på sången som jag trallade på. Oj vad jag saknar Robert..men så är ju Livet..det tar slut och extra fort om vi inte har vatten.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + tjugo =