Mera vatten och troende ledare

Jag tog upp den stigande vattennivån i ett tidigare blogginlägg. SN har mycket fördömligt beskrivit vad som kommer att hända i Nyköping.

Magnus Bengtsson exploateringschef säger enligt SNom han är rätt citerad: ”Min personliga åsikt är att man kommer att lösa det här, exakt hur är svårt att säga, men det finns olika lösningar. Det kommer att bli problem i de här områdena men jag tror inte det blir omöjligt att lösa.”

Tro är ok i kyrkan , mosken eller synagogan men duger inte när det gäller att leda ett samhälle.

Ok den som ansvarar för exploateringen, skall vara mest kunnig och ge politiker kunskapsunderlag eller hur….jagtror. Tror. Tror duger inte!

Vad säger alla som skall idrotta i fina Rosvalla, alla ungar i nybyggda skolan och den långtidhyrda sporthallen. Vad sägeralla som lånat upp sig över öronen på sina bostäder? Hur kommer det att låta när Svensson skall sitta i sin soffa och se på TV med vatten upp till knäna?

Äh.. vi säger som exploateringschefen ”man kommer att lösa det här”.

Låt oss då anställa denne” man” i Nyköping som vet hur vi skall göra med alla byggnader på f.d och blivande havsbotten när vattnetbörjar stiga.

Det finns ganska många vetenskapliga rapporter om klimatförändringens påverkan på havsnivån. Skall vi inte kräva av de som får betalt för att arbeta med samhällsplanering att de har kunskap och läser på. Tro…..ju mer jag tänker på det ju mer förbannad blir jag.

Visst jag är en grön oftairriteradgubbe som kanske tar frågan på lite större allvar än de flesta och det går kanske iblandatt vifta bort det jag skriver.
Men FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon tillhöll förhandlarna vid klimatmötet i Doha att sluta gräla och i stället ägna sig åt att få fram pengar och enas om ett sätt att tackla den globala uppvärmningen.Extremväder är det nya normaltillståndet och ett hot mot den mänskliga rasen.

Vi kanske inte kan lösa hela planetens frågeställningar men vi kan åtminstånde se till att vår lilla kommun slutar att tro och istället börjar arbeta med kunskap i vår planering.

Finns det en teknisk lösning ta då fram denna ide i offentligheten och kostnadsberäkna iden. Fram tills dess är det rimligt att sätta stopp för all vidare planering på tidigare och kommande havsbotten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =