Inte en kotte!

Idag var det så härligt väder så jag tog min promenad i skogen. Det är skönt ibland att slippa stadens brus och alla människor som  säger hej.

Jag mötte ”inte en kotte ” på flera timma och då är det så härligt lungt.

Det går att höra sin egen andning och sina egna tankar. Allt buller från bilar och maskiner stör oss människor, men vi hör det inte för det är normaltillståndet.

I skogen brakar det till ibland också när något rådjur kommer farande genom skogen och fåglarna har börjat sjunga igen. Så snart är det vår.

Men det stämmer ju inte riktigt att jag inte mötte en kotte. Det handlar bara om perspektiv på tillvaron ..som vanligt.

Läs Mer

e-sport

Läser med lite blandade känslor om skolan som skall införa e-sport. ”Att eleven har ett professionellt förhållningssätt. Blir eleverna duktiga på något finns alltid möjligheten att försörja sig på det.”

Ok att motivationen är hög i att spela dataspel och kanske går det att tjäna pengar på det också om det nu är meningen med dagens skola.

Kunskap behöver vi för att förstå världen och vem vet det går kanske att förstå världen genom ett dataspel. Det är väl arbetslinjen som gäller..

Kanske går det att tjäna pengar på mina promenader?

Först en liten app som håller reda på hur långt och vart jag går. Sedan en liten app från ICA som heter ICA hälsorabatt. Efter att ha gått en stund får man 25% rabatt på massa varor. Nytta med nöje eller ”duktig vovve” är frågan?

e-sport verkar vara framtidens melodi. Kolla bara in länken på skolans framtida kurs i e-sport så blir du klokare …eller hur.

Så vart är vi på väg?

 

Läs Mer

Fru gårman

Gick förbi sjukhuset/psykiatrin och brandstationen, blev en dryg mils promenad. Funderade en stund på psykiatrin och varför man inte kan ordna en egen avdelning för flickor. Det behövs ju inte vara någon Einstein för att förstå att det inte är bra att placera unga flickor med äldre män på en psykiatrisk avdelning. Men vi får väl glädja oss åt att kvinnor uppmärksammas på övergånsskylten vid psykiatrin. Alltid något. 

 

Håller på och försöker komma underfund med bloggverktyget. Idag lyckades jag hitta var man lägger upp länkar. Så nu kan du gå in på min facebook och lyssna på kvinnlig musik. Lite samisk sån idag.

Det tar lite tid med tekniken när man är en gammal gubbe som jag. . Idag skiner solen så nu skall jag gå till ICA Oppeby och handla. Måste ju utnyttja 5% rabatt för pensionärer på Tisdagar. Såg att Coop också hade börjat med det så det är bra. Vi pensionärer har det ju inte så fett.

Men Lev Livet Leende

Läs Mer

Dagens promenad

Idag blev det en promenad i skogen. Lite halt, så blicken fick vara vid fötterna. Tog en bild men de bilder mobilen tar är tydligen för stora så jag var tvungen att redigera bilden till lägre kvalite. Nu var det ju inget viktigt mer än lite is iskogen.

När jag går så tänker hjärnan på annat fast idag fick den nog ägna rätt mycket energi just till balansen. Jag tänkte på lite yttryck vi använde förr. ”Som ett brev på posten! eller ”det går som tåget” Båda dessa meningar har fått en ny betydelse nu när posten och tågen kommer när de vill.

Ja ibland ändrar sig språkets betydelse för att verkligheten förändrat sig. Hur det gick till är en annan historia.

Läs Mer