Nostalgi!

Jag dammade av mitt gamla NES, i folkmun Nintendo 8-bit, i helgen. Det håller än i alla fall för mej som är uppväxt med spelen. Riktigt roligt var det. Vissa spel är en riktig utmaning och är väldigt kluriga. Så visst var det bättre förr;-)

Annars så leker livet vidare. Jag har bestämt mej för att försöka spela fotboll en säsong till, fast att jag hade bestämt mej att förra säsongen skulle bli min sista. Men ingen är nog förvånad över det beslutet. Vi får se om det går att genomföra. Jag har lite problem med kroppen och ljumskarna i synnerhet. Men känner jag mej rätt så kommer jag spela i stort sett alla seriematcher. Sen att jag inte kan gå efter matcherna är en annan sak. Jag tycker fortfarande att det är så himla kul med fotboll att smärtan faktiskt är värt det. Smällar man får ta helt enkelt. Jag vet att jag fortfarande tillför laget saker som behövs i form av rutin och ett lugn. Det är viktigt speciellt för dom unga spelarna i laget som kanske har lite lättare att stressa upp sej i situationer. Då är det bra att ha en gammal räv bredvid sej som inte stressar upp sej i första taget. Säsongen kommer bli spännande och rolig. Många derbyn, Oxelösund, Vagnhärad, Runtuna och Bissarna 2 ska besegras i heta matcher. Jag längtar verkligen till den idylliska hemmaborgen Folkungavallen. Det är bara knappt tre månader kvar nu!

Vadslagningen lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag anser mej vara avprogrammerad. Det tycker jag att jag kan säga efter att inte ha rört spel sen hösten 2013. Det är en sådan befrielse ska ni veta. Att slippa lägga ner den energi dagligen som det faktiskt tog av mej. Kanske därför jag klarade mej från den årliga efterjulförkylningen. Jag jobbar väldigt intensivt runt jul, många julblommor som ska ut, så när stressen har lagt sej och julhelgerna kommer brukar förkylningen komma som ett brev på posten. Men inte den här gången.

Jag får fortfarande dagligen mail om erbjudanden från diverse spelbolag. Det gör mej faktiskt ingenting. Jag ser det som terapi. Att vänligen men bestämt tacka nej till erbjudandet och till fler erbjudanden. Så pass stark är jag idag. Men jag förstår människor som trillar dit igen på grund av reklam. Spelreklam pumpas ut för ofantliga summor och når oss överallt. Inför förbud mot spelreklam säger jag. Varför uppmana människor till att spela när baksidorna är så många? Varför inte ha samma policy som med alkholen? Baksidorna är snarlika. Skillnaden är att intäkterna av spel är extremt höga och ökar. Men Sverige behöver titta på vad priset för dessa intäkter verkligen är? Är det värt dessa miljoner? Vad kostar det samhället, både ekonomiskt och mänskligt lidande? Ska vi underlätta för att människor ska komma i missbruk eller ska vi försvåra det? Svenska Spel har ett stort ansvar. Ett ansvar som dom inte klarar av att hantera. För dom in nätkasinon i sitt bolag så har dom tappat all form av ansvar enligt mej. Då kommer spelmissbruket skjuta i höjden i Sverige. Det kan jag lova! Jag hoppas att Svenska Spel tar sitt förnuft till fånga och inte bara tänker på dollartecken.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sjutton =