Gott Nytt År!

2014 var ett extremt utvecklande år för mej personligen. Hösten 2013 bestämde jag mej för att sluta med vadslagning och med det beslutet så öppnades mitt sinne och många tankar ville få svar. Det var en väldigt ångestfylld tid i början men jag tog mej igenom ångest och abstinens utan att fastna i något annat beroende. Det är den största utmaningen när man ska sluta med ett missbruk tror jag. Att klara av all undantryckt ångest som flödar över en när man har bestämt sej för att möta sej själv utan att fly med ett missbruk. Jag är så himla glad att jag har gjort den här resan. Både för mej själv men också för min omgivning. Jag höll på att spela bort mitt liv. Tacksamhet är vad jag känner nu. Jag uppskattar vad jag har, för det är ingen självklarhet. Det behövs inte så mycket för att man ska förlora det man har. Jag har lärt mej massor om mej själv, hur jag tänker och fungerar. Mer förståelse för mej själv och därför mer förståelse för andra. Självinsikter kan vara väldigt jobbiga att inse men är enormt utvecklande. När du väl får en självinsikt så kan du inte gå tillbaka till att inte ha den självinsikten.

Min självkänsla har tagit stora kliv framåt. Jag är väldigt stolt över att jag har fixat att sluta spela. Att faktiskt acceptera att jag var spelberoende och sen berätta för omgivningen om mitt missbruk har också bidragit till att jag har växt som människa. Människan är komplex på det viset att många försöker så långt det bara går att försöka dölja sina tillkortakommanden och brister men det är först när faktiskt erkänner och accepterar dom för oss själva som vi kan göra något åt dom. Det är då vi kan göra en förändring. Jag har aldrig tänkt tanken vad människor ska tänka om mej när jag gick ut med att jag är spelberoende, eller rättare sagt var spelberoende. Men förstår att människor inte vill gå ut med sina missbruk. Det är påfrestande att berätta om sitt liv och sina problem, i alla fall i början. Nu har jag gjort det så många gånger att det inte är jobbigt överhuvudtaget. Utan jag ser det som en gärning att försöka hjälpa andra i liknade situation. Jag kommer alltid att ha en beroendepersonlighet. Det är den jag är. Jag får helt enkelt utnyttja fördelarna med att vara den jag är. För det finns också fördelar med att ha en beroendepersonlighet. Envishet och drivkraft är två egenskaper till exempel. Det gäller bara att hitta positiva saker att pyssla med! Saker som ger både dej själv och andra positiv utveckling. Så jag ser fram emot ännu ett spelfritt år med nya självinsikter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 1 =