Mörker!

November är här! När man vaknar på morgonen så tror man det är kväller. Grått, mörkt och regnigt. Deprimerad kan man bli för mindre. Men jag känner mej stark och tycker faktiskt hösten har sin charm. Men visst saknar man solen. Den gör att man blir pigg. Dock finns det andra sätt att få energi så här års. Du kan sitta i soffan och mysa framför teven med en kopp varmt te och svepa in dej under en skön filt eller varför inte besöka Nyköpings toppenfina biograf. Gymperioden börjar nu och det gör mej både harmonisk och pigg. Det gäller att hitta saker som man kan hämta kraft och glädje från, speciellt när mörkret infinner sej. Men som alla prövningar här i livet, så har det förstås att göra med hur bra dagsform man har som avgör hur man tacklar olika saker. Har man det tufft innan till exempel höstmörkret kommer så underlättar knappast det.

Förra hösten hade jag en riktig kris. Jag fick en rad insikter som knockade ner mej till ett mörkt djupt hål som jag sakta kravlade mej upp ur. Det var tufft men jag har bara mej själv att skylla att hamnade där. Ofta är det just därför självinsikter är så svåra att komma fram till. För du står där ensam, du har inget att egentligen skylla på. Du har gjort dina egna val och är den du är just nu tack vare det. För mej är den vetskapen underbar idag, för idag trivs jag med mej själv. Jag är stolt över mej själv. Men när den självinsikten dök upp i mej för drygt ett år sedan så brast jag itu. 25 års spelande fanns på mina axlar och jag hade bara mej själv att skylla. Jag visste att jag spelade på tok för mycket. Men den totala självinsikten över det var för ångestfylld för att jag skulle inse vad jag behövde göra.

Nu när jag är spelfri så är det lätt att undvika spelen. För jag har jobbat med mej själv. Jag har funderat, skrivit och pratat om spelmissbruk. Varför jag har spelat, saker i min barndom, saker under hela mitt liv. Det har gjort att jag har fått mer förståelse för mej själv som i sin tur har lett till att jag har mer förståelse för andra. Jag önskar att alla människor skulle få möjligheten att jobba med sin egen självinsikt. Det tror jag är väldigt viktigt. Vi har väl alla mött människor med en vriden självinsikt? Där människan ifråga kan prata om andras problem men inte ser att man har samma problem själv. Det kluriga med självinsikter är att man behöver nog gå igenom saker själv för att få dom. Genvägar existerar nog inte när det gäller självinsikter. Jag som har gjort på ett visst sätt för att sluta med spelandet kan inte gå och säga åt folk att dom ska sluta spela. Det jag kan göra är att berätta hur jag gjorde för att sluta spela. Gör jag på något annat sätt så kommer människor i försvarställning. Det är inte säkert att dom ens tycker att dom har ett problem. Men berättar man om sin situation så öppnar sej ofta andra och börjar tänka på sin situation. Det ger mej drivkraft med att fortsätta den här bloggen. Bloggen ger mej energi genom att både hjälpa mej och andra.

Tänd många ljus och mys bort höstmörkret!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =