Hösten är här!

Jag spelade sista seriematchen i fotboll för Hargs BK igår. En säsong som har varit fantastisk. 18 vinster, 3 oavgjorda och endast 1 förlust på 22 matcher talar sitt tydliga språk. Division 5 blir division 4 nästa år för Hargs BK. Jag själv har äntligen insett mina kroppsliga begränsningar, kanske på grund av att jag har fått insikt i andra delar av mitt liv, och gått ner från en mittfältsplats till en mittbacksplats i laget. Vilken skillnad för min slitna kropp! På mittfältet springer man nästan hela tiden men som mittback läser du mest spelet, täcker ytor och fördelar bollar. En perfekt plats för mej och man grämer sej lite att man har varit så envis till att alltid sträva efter den där innermittsrollen. Men som sagt självinsikter kommer inte så lätt…

Jag vill spela fotboll nästa år. Igår hade vi egentligen inte mycket att spela för eftersom allt var klart sen ett par matcher tillbaka. Seriesegern och uppflyttningen var säkrad. Men jag var ändå sugen, ändå motiverad att spela fotboll. Jag tror mycket hänger på att jag är så tacksam över att jag fortfarande kan spela fotboll och uppskattar varje match betydligt mer nu än för 10-15 år sedan. Då visste jag att det alltid kommer nya matcher men nu har jag inte så många kvar att spela. Jag tror att livet i sej fungerar ungefär likadant. Det är vad jag hoppas på i alla fall. Att desto längre jag lever, desto närmare slutet av mitt liv jag kommer, desto mer uppskattar jag själva livet. Det är en härligt tanke. Jag har ingenting emot att bli äldre. Man lär sej hela tiden nya saker om sej själv och sin omgivning och utvecklas till en mer säker och harmonisk person. Jag förstår mer och mer vad som är viktigt och verkligen betyder något här i livet. Det som är nackdelen med att bli äldre är att man får lite krämper. Man blir stel och har lite ont. Men sånt är livet. Man får ta det goda med det onda ibland.

Nu har jag alltså avslutat min 20:e säsong i Hargs BK:s a-lag. Vi får se om det blir en säsong till. Jag är sugen, min kropp är det inte. Innan säsongen och även under säsongen har jag sagt både till mej själv och till min omgivning att den här säsongen får bli min sista. Jag tog det på allvar, jag var inställd på det men alla andra trodde nog inte riktigt på mej. Tydligen har jag sagt så några gånger förut men jag har väl kanske inte riktigt menat det då. Nu var jag inställd på det men har gett en fortsättning på fotbollsplanen en öppning. Allt beror på vad klubben vill, vad klubben ger oss spelare för förutsättningar och vilken trupp vi kommer att ha. Nu är det silly season och många klubbar kommer att dra i våra spelare. Speciellt nu i år eftersom det har gått så bra. Då gäller det för klubben Hargs BK att kunna presentera ett bra upplägg för att behålla spelare men också locka till sej några spelare. Det arbetet börjar nu! Vi får hoppas att klubben får ihop det för då är jag jättesugen på min 21:a säsong i den blå tröjan.

När fotbollssäsongen är slut då vet man att det är höst. Idag är det verkligen höst. Grått, blåsigt och regnet hänger i luften. Men jag uppskattar hösten. Man kan krypa upp i soffan under en filt och dricka en kopp te framför en bra film. Nu kommer också min skrivarperiod. När utomhusaktiviteterna avtar så tilltar inomhusaktiviteterna, däribland att skriva. Så hösten har sin charm. Precis som alla andra årstider. Varje årstid har sina fördelar och nackdelar. Det gäller att tänka mer på fördelarna så blir man positiv.

Nu känner jag mej som en frisk spelmissbrukare. Lite som en nykter alkoholist kan jag tänka mej. Uppskattar livet, det jag har i livet. Jag är väldigt lyckligt lottad. Spelet som jag maniskt var tvungen att spela är som bortblåst och befrielsen är fantastisk. Så jag uppmanar alla ännu en gång att har ni något i ert liv som ni börjar fundera på om det faktiskt är så sunt. Gör någonting åt det. Det kommer vara värt det. Att bryta ett osunt mönster är du och din omgivning värd. Ta hjälp och gör allt du kan för att försöka ändra tankemönster. Det går om din vilja är tillräckligt stark!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =