Delikatessköttbullar på strutsfärs med cognacsrörda lingon

Här får ni ett finfint tips på mumsiga köttbullar!

Våra guldungar hojtade högt: – ÅH så gott! Medan de smaskade i sig portion efter portion. 🙂

Närproducerat kött från Rinkeby Kött & Vilt i Nyköping

Receptet är hämtat från: Rinkeby Struts och Kalkonfarm där ni hittar fler finfina recept att testa.

Delikatessköttbullar

4 port.
450 g Rinkeby Strutsfärs
100 g kokt potatis
1/2 gul lök
1 tsk kryddpeppar
1 msk smör
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
25 g smör

Cognacsrörda lingon
1 1/2 dl lingon (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 tsk cognac

Så här gör du köttbullarna
Finriv den kokta potatisen. Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret tillsammans med kryddpeppar. Blanda potatis, strutsfärsen, och stekt lök. Tillsätt ägg, grädde, salt och peppar. Forma köttbullar med lätt fuktade händer och stek i omgångar i lite utav smöret.

Cognacsrörda lingon
Blanda försiktigt alla ingredienserna tills sockret lösts sig.

Hoppas du gillar det såsom vi! MUMS!

Fia

Fia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =