”Mockabollar” – Sunda Chokladbollar

Sunda chokladbollar av mixade frön, nötter och torkad frukt. Perfekt som fika eller litet mellis.

40 st

• 1 dl mandlar, t ex sötmandel
• 1 dl pumpakärnor
• 1 dl solrosfrön
• 0.5 dl sesamfrön
• 0.5 dl sultanrussin
• 10 torkade, urkärnade dadlar
• 10 torkade aprikoser
• 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
• 1 msk kakao eller *carob
*ett sött, nyttigt och näringsrikt substitut till kakao.

Garnering:

• 1 dl kokosflingor

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.

2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

Personligen fryser jag in dem, vilket också går utmärkt!

Hoppas DU gillar dem!

Vår minsting som förvisso börjar bli stora tjejen på snart sex år mumsade gladeligen i sig dem, efter att ha premiärbakat dem och bjudit resten av familjen på dem. Väldigt uppskattat!
Så nu har vi alltid ett gäng ligger i frysen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*